Wie sportclub zegt, zegt vrijwilligers. Die rollen er vaak in via hun kinderen. En dat is niet anders geweest bij Carine, het manusje-van-alles bij Caruur Volley Gent. Digitalisatie is heel erg belangrijk voor ons als vrijwilligers, vertelt ze. Zo kunnen we heel wat tijdrovende taken automatiseren, efficiënter werken en blijft het allemaal haalbaar.

 

Een thuis voor iedereen

Mijn beide zonen volleyballen bij Caruur Volley Gent, vertelt Carine, dus de stap om er als vrijwilliger aan de slag te gaan leek me logisch. Daarnaast is het ook gewoon een heel fijne club om betrokken bij te zijn. Zo kent onze volleybalclub een heel familiale sfeer waar naast het nastreven van kwaliteit op sportief en bestuurlijk vlak, het creëren van een goed-gevoel-omgeving even belangrijk is. Iedereen moet zich goed voelen binnen onze club. Van jong tot oud, van beginner tot expert, van jeugdwerking tot liga ploeg. Kortom, een thuis voor iedereen die zich op sportief vlak wil ontplooien.

What else can you wish for?

Als vrijwilligers zetten we ons in voor heel wat taken. Om die taken te vereenvoudigen, vertrouwden we voordien op een waaier van losstaande software programma’s. Elk boden ze verlichting op hun manier, maar omdat die programma’s niet aan elkaar gelinkt waren, verliep niet alles van een leien dakje. Verder was samenwerken met andere vrijwilligers in heel wat van die programma’s niet mogelijk. Daarbovenop waren de meeste software verouderd. Toen de beheerder van één van die software ons Twizzit aanraadde, waren we snel verkocht. Alle tools die onze club nodig had, zaten samen in 1 app. Plus, het zag er erg gebruiksvriendelijk uit. What else can you wish for?

Alle functionaliteiten werken naadloos samen. Zalig!

Ondertussen zit Caruur Volley Gent een half jaar op Twizzit. We zijn heel tevreden, vertelt Carine. Het gaat erg vlot. De administratie en financiën lopen makkelijker dankzij automatisatie (vb. facturen genereren in bulk, betalingsherinneringen automatisch versturen, …), het beheren van inschrijvingen en bestellingen gaat super via de formulieren, de centrale database is een verademing, mooiere nieuwsbrieven, … Onze favoriete module? Chat en agenda! Maar als ik er één moet kiezen, dan kies ik agenda. Hierin staat niet alleen alle info over alle activiteiten, de module is ook gekoppeld aan aanwezigheden en aan de registraties voor de prestaties van trainers. Alle gegevens zitten samen en de functionaliteiten werken naadloos samen. Zalig toch!

Iedereen blij

Naast het bestuur en de vrijwilligers zijn ook onze trainers, leden en ouders blij met de stap naar Twizzit. Trainers kunnen bijvoorbeeld dankzij de app eenvoudiger hun prestaties registreren. Leden en ouders kunnen alle praktische info eenvoudiger vinden, vlotter intern communiceren via de chat, …  Kortom: iedereen is blij met Twizzit.

Altijd wel iets te beleven

Vlotter werken, betekent meer tijd voor fun! Dan supporteren we graag voor zij die spelen. Elkaar motiveren vinden we belangrijk. ‘Ca-ruur’ roepen we dan. Dat is onze kreet ter motivatie. Naast het veld is ook onze cafetaria een plek van ontspanning en ontmoeting. Het is een gezellige plek waar ouders elkaar ontmoeten, waar spelers na de wedstrijden komen napraten, waar vrijwilligers brainstormen, … Er valt altijd wel iets te beleven in onze cafetaria.

Gezonde ambitie

We hebben een gezonde ambitie om alles steeds beter te doen, eindigt Carine. Een ambitie die we delen met Twizzit. We horen graag de feedback van onze leden en iedereen die bij de club betrokken is, om zo Caruur Volley Gent telkens beter te maken. Net zoals Twizzit aan de slag gaat met onze feedback om het product telkens beter te maken. En dankzij dat laatste gaan wij op onze beurt ook weer vooruit met onze club, door gebruik te maken van Twizzits nieuwigheden. Winning!