18/01/2022
David Van den Bosch

Niettegenstaande we hopen dat we onze zaalcompetitie tot een goed einde zullen brengen, moet de Raad van Bestuur toch rekening houden met de huidige toestand van besmettingen.


Omdat de federatie tijdig (we zijn nu in de helft van onze competitie) duidelijkheid willen scheppen omtrent het verdere verloop hebben we volgende beslissingen genomen:

1/ we willen er alles aan doen om onze ½ finale/finale wedstrijden jeugd/senioren en runner-up wedstrijden te laten doorgaan.

 

2/ we organiseren geen finaleweekenden in Herentals en Beveren (12/3 – 19/3)

(op dit moment lijkt het ons onverantwoord om een organisatie met 1.000-1.500 toeschouwers te laten doorgaan)

 

Voor de finalewedstrijden gaan we aldus voor één van de volgende scenario’s:

1/ indien alle competitiewedstrijden jeugd/senioren kunnen gespeeld worden vóór 12/3 zullen de ½ finale/finale en runner-up wedstrijden geprogrammeerd worden in Kwik Indoor en Boeckenberg Sportcenter tijdens de weekends 12/3 en 19/3.

2/ indien competitiewedstrijden ingevolge corona-besmettingen/quarantaines uitgesteld moeten worden en pas na 12/3 gespeeld kunnen worden, zullen we in overleg de ½ finale/finale wedstrijden uitstellen tot ten laatste het weekend van 2 april.

3/ indien  ingevolge corona-besmettingen/quarantaines de ½ finale en/of finale wedstrijden voor topleague senioren en jeugd niet kunnen geprogrammeerd worden, zal de eerst geklasseerde worden aangeduid als kampioen van België.

 

Het programmeren van runner-up wedstrijden staat los van de organisatie van ½ finale en finale wedstrijden van senioren en jeugd (dus indien de ½ finale/finale wedstrijden van jeugd/senioren niet kunnen doorgaan, zal er steeds getracht worden om de runner-up wedstrijden wel te organiseren met als laatst mogelijke datum het weekend van 2 april 2022). 

Samengevat komt het er op neer om in noodscenario er rekening mee te houden dat de ½ finale, finale en runner-up wedstrijden kunnen gespeeld worden in de weekends (VR-ZO) van 12/3, 19/3, 26/3 en 2/4.

Van zodra er duidelijkheid is omtrent gelijk welke programmatie, zal deze zo snel mogelijk gecommuniceerd worden.