21/01/2022
Stefaan Segers

Vlaanderen zet de inhaalbeweging onverminderd verder en investeert fors meer in sportinfrastructuur. Wat houdt dit juist in? 


Naast de bestaande middelen verkreeg Vlaams minister van Sport Ben Weyts extra investeringsimpulsen, zodat we deze regeerperiode € 185 miljoen kunnen investeren in sportinfrastructuur. Veel extra geld voor de bouw of renovatie van sporthallen, sportpistes en zwembaden, maar ook voor groepsaankopen van bijvoorbeeld kunstgrasterreinen of, in dit geval, beachterrein(en)!

Denken jullie na over de aanleg van beachterrein(en), al dan niet aan de eigen kantine? Nu is de kans... Bundel eventueel de krachten met andere sporten binnen je gemeente en teken mee in. Dankzij de SportSpurt is het mogelijk om voordeliger beachterrein(en) aan te leggen. 


Als federatie zijn we verheugd dat de groepsaankoop van beachterrein(en) mee wordt opgenomen. Hiermee wordt sterk geïnvesteerd om op meerdere locaties doorheen Vlaanderen beachsport, en dus hopelijk ook beachkorfbal aan te bieden. Daarnaast biedt dit ook meer mogelijkheden om op verschillende locaties beachkorfbal te gaan aanbieden, aangezien er hier wel wordt uitgegaan van een multifunctioneel gebruik. We hopen dan ook dat hier clubs zullen aan deelnemen om hun leden tijdens de zomermaanden ook een programma te kunnen aanbieden en om ons beachkorfbalseizoen te versterken. Immers bij beachterrein(en) met een directe link naar de plaatselijke korfbalvereniging zal het makkelijker worden om ons product "beachkorfbal" nog verder uit te bouwen.


Daarnaast willen we door deze gezamenlijke boodschap, samen met onze collega-federaties, een vergroting van de beachaccommodaties in het algemeen in Vlaanderen stimuleren. Hierdoor hopen we, niet alleen op dit vlak, in de toekomst nog voldoende samen te werken ter versterking van de beachsport!

Alle info over deze groepsaankoop vinden jullie op de website van Sport Vlaanderen.