17/10/2022

Hoe herken je een goede sportclub en wat kan je als ouder doen als jouw kind te maken krijgt met grensoverschrijdend gedrag in de sportclub? Als ouder ga je ervan uit dat je kind goed wordt opgevangen in de sportclub om zijn/haar favoriete sport te beoefenen. Je hebt echter als ouder ook de verantwoordelijkheid om erover te waken dat dit effectief het geval is. In dit Webinar gaan we dieper in op hoe je een goede club kan herkennen, jouw rol als ouder om mee te werken aan een veilig en positief sportklimaat en wat je kan doen als er iets misloopt.

 

De Webinar zal doorgaan op woensdag 19 oktober om 20u.

We vragen om op voorhand in te schrijven voor dit webinar via deze link.

Dit webinar is onderdeel van het Europese Safe Sport Allies project, meer informatie vind je hier

08/02/2022

1 op 6 kinderen en jongeren in Vlaanderen is slachtoffer van pesten. Veel van hen dragen daar heel lang de gevolgen van. Het Vlaams Netwerk Kies Kleur tegen Pesten wil daar samen met kinderen, jongeren en hun begeleiding iets aan doen.

Praat erover!  Week tegen Pesten 18 tot 25 februari.

Welkom op de pagina van de vertrouwenspersoon.  

Je kan met al je vragen terecht op dit mailadres: vertrouwen@victory.be

Je kan in volste vertrouwen en discretie je verhaal doen, er wordt naar jou geluisterd en samen met jou op een transparante wijze naar een aanpak of mogelijke oplossing gezocht.

Op Victory kan je ook steeds terecht bij het onafhankelijk aanspreekpunt integriteit (API), een laagdrempelig aanspreekpunt, een vertrouwenspersoon voor sporters, ouders, trainers of andere betrokkenen met een vraag, vermoeden of klacht rond mogelijk (seksueel) grensoverschrijdend gedrag. Deze persoon draagt er mee zorg voor dat het beleid voldoende aandacht geeft aan preventie van en omgaan met grensoverschrijdend gedrag. Opmerkingen, meldingen en verbeterpunten kan je aankaarten op dit mailadres: api@victory.be

Via deze pagina blijf je ook op de hoogte van de vorderingen van het plan van aanpak.

Sponsors