Wanneer je tijdens een training of wedstrijd een sportletsel oploopt, vraag je in The Vic steeds een aangifte-formulier voor de verzekering, ook wanneer je twijfelt of het letsel ernstig genoeg is om een arts te raadplegen. Het is veel gemakkelijker om de volgende week het formulier ongebruikt terug te bezorgen, dan nadien nog eens extra langs de dokter te moeten voor de nodige papieren.

Je bezorgt het ingevulde formulier zo snel mogelijk aan Belfius via mail: PCI.aangifte-constat@belins.be of bezorgt het aan het Victory secretariaat (indien gesloten, steek je het in zwarte brievenbus, gang toiletten in het clubhuis). Men vraagt heel wat persoonlijke gegevens: vul dit allemaal in.  Wacht zeker geen maanden om je aangifte-formulier binnen te brengen, je riskeert dat de aangifte niet meer ontvankelijk wordt verklaard door de verzekeringsmaatschappij!

Na het bezorgen van dit formulier zal de verzekeraar je een persoonlijk dossiernummer toekennen.

Je betaalt en bewaart alle rekeningen (dokters, kine, apotheek, ...) en recupereert zelf het gedeelte dat het ziekenfonds terugbetaalt. Daarna kan je met de originele gedetailleerde medische onkosten en attesten die het ziekenfonds je bezorgt, de rest van de gemaakte kosten indienen bij de verzekering voor vergoeding. Gelieve te noteren dat de polis een contractuele vrijstelling van € 25,00- voorziet.

En nu maar hopen dat je dit allemaal gelezen hebt, maar nooit nodig hebt ...