Een organisatietabel is het hart van elke goed draaiende volleybalclub. Het biedt een overzicht van alle wedstrijden in de club. Deze tabel is niet alleen handig voor de interne organisatie van de club, maar ook voor communicatie met spelers, ouders, tegenstanders en zaalbeheerders. Door alle informatie op één plek te verzamelen, voorkom je misverstanden en zorg je voor een soepele werking van de club.


Je vindt de organisatietabel terug op de deur van het materiaalkot in sportzaal Prinsenbos, maar je kan deze de laatste versie van de organisatietabel steeds raadplegen via de Grivok website

Hou er rekening mee dat zo’n organisatietabel een levend document is! Dit betekent dat er frequent wijzigingen in gebeuren. Het is een van de redenen waarom we alle informatie verzamelen in één overzicht en hierover regelmatig met elkaar communiceren. 

Opgelet: Als je een verschil opmerkt tussen volleyscores/volleyadmin en onze organisatietabel, neem dan de info van volleyscores en geef ons aub een seintje.

Onderstaand overzicht toont het gebruik van de organisatietabel in grote lijnen. 

Volgende stappen zijn hierbij de belangrijkste:  

  1. Nadat een basisplanning voor de wedstrijden afgestemd werd met Volley Vlaanderen, is de organisatietabel van Grivok nog niet volledig. Er wordt eerst nog per wedstrijd een terrein, een trainer, een scheidsrechter en een tablet/wedstrijd verantwoordelijke (i.e. een ploeg coördinator) toegewezen. Daarna wordt het gedeeld binnen Grivok. 
  2. Het trainerskorps zoekt mee naar oplossingen als er bv. een trainer niet beschikbaar is voor een match. 
  3. De trainers controleren of er voldoende spelers aanwezig zullen zijn tijdens de wedstrijden en herinneren de speelsters eraan wanneer ze moeten scheidsen.
  4. De ploeg coördinatoren zoeken mee naar oplossingen als er bv. iemand niet beschikbaar is voor de tablet tijdens een wedstrijd. 
  5. De ploeg coördinatoren helpen de ploeg bij de wedstrijden. Ze herinneren de spelers eraan dat er wedstrijden zijn, organiseren vervoer als de match op verplaatsing is.
  6. Spelers en/of ouders zoeken mee naar oplossingen als bv. iemand niet kan scheidsen.

 

Wat moet ik doen als speler/ouder wanneer er iets moet bijgestuurd worden in de organisatietabel?
Binnen Grivok beogen we enerzijds om de planning enkel aan te passen indien dit noodzakelijk is. Elke wijziging vereist immers opnieuw controle of de volledige puzzel nog klopt (bijvoorbeeld terrein, coach, scheids, PC).  Anderzijds begrijpen we dat zo’n planning niet direct perfect is. 

Enkele voorbeelden wat hierbij kan voorvallen :

  • “ik sta op de organisatietabel als scheids op een datum dat ik echt niet kan”,
  • “er is plots iemand ziek waarmee ik mee afgesproken had om mee te rijden naar de komende match”,
  • “ik wens een wedstrijd als scheids met iemand te wisselen”.


Zoek in zo’n situatie eerst zelf of je eenvoudig een oplossing kan vinden binnen je ploeg.

Oplossing gevonden? Perfect! Meld het bij je ploeg coördinator én je trainer. Zo is je ploeg op de hoogte en kan dit ook in de organisatietabel opgenomen worden. Dan is iedereen op de hoogte.

Geen oplossing gevonden?  Meld het bij je ploeg coördinator én je trainer met vermelding welke stappen je reeds geprobeerd hebt.

Bij Grivok zijn we één team en zoeken we gezamenlijk naar een oplossing!