Nieuws

Met enorme droefheid melden wij u het overlijden van Eddie Vandevenne.

Eddie was voor KMTHC een heel belangrijk figuur. Hij bepaalde in grote mate mee de overgang van de Club uit het Vrijbroekpark naar onze huidige locatie in Hombeek in de periode 1986 - 1988.Hij vond niet alleen de grond voor onze club, maar tekende mee de layout uit en zorgde voor de technische installatie van ons domein in de prille opstart van KMTHC op locatie Hombeek . En dat alles op vrijwillige basis.


Doorheen de jaren was hij ook een trouwe supporter van zijn dochters en kleinkinderen op tennis- en hockeyvelden en een gewaardeerde en kritische gesprekspartner over alle mogelijke onderwerpen.
KMTHC verliest vandaag één van de founding fathers.
We bieden aan de ganse familie, en specifiek aan Annie, Sofie, Miek, Leen en Viki ons diepste medeleven aan.

Rust zacht, Eddie.

Namens de KMTHC besturen en al onze leden en sympathisanten.

Beste leden,

De trainingen zijn ondertussen voor bijna alle ploegen gestart. De puzzel van de trainers bleek opnieuw niet eenvoudig maar de laatste stukjes vallen in elkaar.

Sinds 1 augustus zijn we met een deels nieuw team in de sportieve cel aan de slag gegaan. De opdracht die we hebben gekregen is duidelijk en ambitieus. Het uitbouwen van een gestructureerde hockeyschool met groeikansen voor iedereen. Een hockeyschool waar de technische opleiding centraal staat om van daaruit te bouwen naar hockeytactische principes. Maar vooral een hockeyschool die vanuit het principe van Fun en Learning vertrekt.

Sinds we naar Hombeek verhuisden 35jaar geleden wordt de bar op KMTHC gedaan door haar leden en vrijwilligers. Voor de keuken hebben we het zo ook lang geleden gedaan tot we enkele jaren geleden begonnen met een professionelere aanpak. Hier hebben we verschillende personen gehad die de uitbating onder handen namen. Na een jaartje zonder vaste uitbating, kunnen we ook hier een nieuwe samenwerking aankondingen. En wat voor een samenwerking!

De datum voor het Galabal XXL is bekend. Vrijdag 29 september 2023!

2023 is een feestjaar, want onze club is een eeuw oud. 15 juni 1923. De dag waarop onze club officieel van start ging. Wat toen nog begon als tennisclub Wingfield (niet te vergissen met onze vrienden van de huidige tennisclub Wingfield) werd al snel de Mechelse Tennis- en Hockeyclub. In de jaren 50 werd dat de Koninklijke Mechelse Tennis- en Hockeyclub.

Speciaal voor deze 100e verjaardag organiseren we dit grootse event op een bijzondere plek, namelijk in een grote tent op onze eigen club! Een avond gevuld met speciale awards, optredens en heel veel ambiance.

Door de massale vraag zijn we er dit jaar vroeg genoeg bij: de winterdubbels! Het enige tennis-event dat een half jaar duurt en waar je niet eens lid voor hoeft te zijn. Inschrijven kan voor een spotprijs en een Zwitserse winterdubbeldag in december is daarbij inbegrepen.

Lees er alles over en schrijf in.

Onze club neemt dit jaar deel aan de najaarsinterclub tennis vanaf het laatste weekend van augustus tot en met het laatste weekend van september. Schrijf je team in voor 10 juni.

BINNENKORT

OVER ONZE CLUB

KMTHC, voluit de Koninklijke Mechelse tennis- en hockeyclub, viert in 2023 haar 100-jarig bestaan en mag zich dan ook trots een echte traditieclub noemen binnen de Mechelse sportwereld.

Met meer dan 1600 actieve leden vormen we de grootste multisportvereniging van Mechelen. Toch trachten we het familiale karakter van onze club te behouden en zo een leuke mix te creëren van gezonde ambitie en plezier. Onze leden zijn onze grootste ambassadeurs en dragen mee onze kernwaarden uit: respect, fair-play en passie. KMTHC ligt midden in het groen aan de Eglegemvijver, een uniek kader waar we terecht heel fier op zijn en in het domein van De Nekker.

Op onze club kan je spelen op onze 3 hockeyvelden (2 in Hombeek, 1 in de Nekker), 5 outdoor tennisvelden (waarvan 2 overdekt in de winter), 2 indoorvelden en 3 padelvelden. Voor ieder wat wils. Ook als je gewoon wat wilt drinken op ons mooie terras.

Tot binnenkort op KMTHC!

 

Francis Conrad - Voorzitter VZW KMTHC

© website powered by Twizzit.com