Op 26/10/2024 organiseert MBC Drop zijn jaarlijks VVBBC tornooi. Dit tornooi maakt deel uit van het VVBBC-cup circuit, en is bedoelt voor beginnende, doch competitief ingestelde jeugdspelers. Jeugdleden van U9 t.e.m. U17 kunnen zich inschrijven via de website van badmintonvlaanderen. De inschrijvingen zijn open t.e.m. 20/10/24.

 

Tot dan!

Naar jaarlijkse traditie stat hij terug op de agenda, de BMVO-cup! Dit tornooi is een jaarlijkse ontmoeting tussen de jeugd van Buggenhout, Merchtem, Volano en Opwijk. Het is een kennismaking met een toernooivorm en is dus zeker een instaptoernooi voor onze recreatieve jeugdspelers t.e.m. U15 die nog geen of amper tornooi ervaring hebben. Ook spelers die slechts hun eerste stapjes in de badmintonsport zetten zijn hier zeker welkom. Plezier en zoveel mogelijk wedstrijdjes spelen staan centraal. Er worden alleen maar enkels gespeeld. Heb je dus nog nooit meegedaan aan een tornooi? Dan is dit je kans!

Dit jaar zal wordt de BMVO-cup georganiseerd door Opwijk op zaterdag 26 oktober 2024, en zal dus in hun sporthal doorgaan (Heiveld 65, 1745 Opwijk). Het tornooi start om 11u en zal rond 15u eindigen. Die dag zal er dan ook geen training zijn. Heb je zin om te komen spelen? Laat iets weten en schrijf je in via dit formulier (enkel voor spelers van Drop Merchtem).

Voor verdere vragen kan je ons ook contacteren via mbcdrop@outlook.com, of ons aanspreken op één van de komende trainingen. Tot dan!

In september gaat het nieuwe seizoen weer van start. Vind hieronder alle info i.v.m. de jeugd trainingen:

 

 

 

 

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert MBC Drop opnieuw twee badmintonstages deze zomer. Zowel in juli (22-26/7/24) als augustus (19-23/7/24) staan de deuren van onze sporthal open voor kinderen met of zonder badminton ervaring.

Meer info vind je op de flyer hieronder, inschrijven kan via deze links (juli en augustus). Indien er nog verdere vragen zijn kunnen jullie ons altijd contacteren via mbcdrop@outlook.com.

Tot snel!

Met grote vreugde kondigen wij aan dat MBC Drop in 2023 opnieuw schittert met het prestigieuze A+ label voor haar jeugdwerking!

Jaarlijks beoordeelt Badminton Vlaanderen de jeugdwerking van clubs in Vlaanderen via de jeugdbadminton+ labels, en al geruime tijd behaalt Drop het hoogst haalbare A+ label. Ook voor het jaar 2023 is dit uitzonderlijke label opnieuw toegekend. Dit succes is natuurlijk te danken aan de toewijding van onze jeugdcoördinator en trainers Kelsey, Benjamin, Bernd, Ella, Frank, Gerben, Jef en Ashok. Dankzij hun inzet hebben al onze jeugdleden zich volop kunnen ontwikkelen en amuseren tijdens onze trainingen, stages en tornooien.

Shop jij online?
Maak een extra klik via Trooper en je steunt MBC Drop gratis!
Als je op https://www.trooper.be/drop klikt op een shop, weet die shop dat je via Trooper gekomen bent en welke vereniging je wil steunen. Op het moment dat jij je aankoop afrondt op de website van de shop, laten zij ons weten hoeveel geld ze aan je vereniging schenken. Dat is soms een percentje van jouw aankoopbedrag, soms een vast bedrag.

Badminton... een sport voor allen!

Iedereen kan, ongeacht de leeftijd, deze sport op eigen niveau beoefenen. Je leert het spel zeer vlug aan. Badminton vergt inspanning maar is ook zeer ontspannend en plezierig. De clubbijdrage is zeer voordelig en voor je uitrusting hoef je geen zware uitgeven te doen; met aangepaste indoor sportschoenen, kledij, een pluimpje en een racket kun je aan de slag.

Voor de jeugd (vanaf 5 jaar), voor recreanten en voor competitiespelers... badminton kan door iedereen worden gespeeld. En het is ook een toffe sport om in familiaal verband te beoefenen.

MBC Drop, een club waar...

  • sport en ontspanning hand in hand gaan
  • je met een cursus 'start to badminton' het spel leert kennen
  • er wekelijks meerdere malen training wordt gegeven aan de jeugd
  • er wordt deelgenomen aan competitie
  • toernooien worden georganiseerd
  • je bijna elke dag van de week kan komen spelen
  • er na de inspanning gezellig wordt geklonken
  • er naast de sport ook andere activiteiten zijn
  • veel aandacht wordt besteed aan jeugdwerking

 

Bij Drop bieden we dus badminton aan voor iedereen. De jonge spelers kunnen zich aansluiten als jeugdspeler, zodat ze wekelijks minstens één keer kunnen trainen, op recreatief of competitief niveau. Voor ieder wat wils. Volwassenen kunnen kiezen om zich aan te sluiten als competitiespeler of recreant. Recreanten kunnen meermaal per week komen badmintonnen in onze sporthal met de andere spelers van onze club. Competitiespelers kunnen daarbovenop ook deelnemen aan tornooien en de verschillende competities (heren, dames en gemengde competitie op Vlaams en provinciaal niveau) waarin Drop meerdere teams heeft ingeschreven.

Meer info kunnen jullie vinden in onze infobrochure.

BINNENKORT

© website powered by Twizzit.com