Naar jaarlijkse traditie organiseert MBC Drop hun jaarlijks open volwassen tornooi. Dit jaar vind het tornooi plaats op zaterdag 23 en zondag 24 maart 2023. Op zaterdag staan de dubbel en mix disciplines op het programma, zondag staat volledig in het teken van de enkel discipline.

Alle wedstrijden worden zoveel mogelijk in poules afgewerkt. We hopen jullie in grote getalen te mogen verwelkomen in onze sporthal. Tot dan!

Met grote vreugde kondigen wij aan dat MBC Drop in 2023 opnieuw schittert met het prestigieuze A+ label voor haar jeugdwerking!

Jaarlijks beoordeelt Badminton Vlaanderen de jeugdwerking van clubs in Vlaanderen via de jeugdbadminton+ labels, en al geruime tijd behaalt Drop het hoogst haalbare A+ label. Ook voor het jaar 2023 is dit uitzonderlijke label opnieuw toegekend. Dit succes is natuurlijk te danken aan de toewijding van onze jeugdcoördinator en trainers Kelsey, Benjamin, Bernd, Ella, Frank, Gerben, Jef en Ashok. Dankzij hun inzet hebben al onze jeugdleden zich volop kunnen ontwikkelen en amuseren tijdens onze trainingen, stages en tornooien.

Bij Drop bieden we vanaf dit seizoen spannende lessen aan die de motorische vaardigheden van kinderen ontwikkelen, met plezier en spelen als kern. Iedere woensdag begeleiden onze ervaren trainers de kinderen in rennen, springen, kruipen en veel meer. Daarnaast stimuleren de lessen ook sociale interactie. Vragen? Neem gerust contact met ons op via ons contactformulier of door te mailen naar mbcdrop@outlook.com!

Drop Merchtem is een bruisende club met een 200-tal leden, een degelijke jeugdwerking en 15 competitieploegen!

Drop Merchtem staat open voor iedereen die badminton wil spelen, ongeacht de leeftijd of het niveau. Je kan er bijna elke dag van de week terecht om te komen spelen. Plezier en spel gaan hand is hand en de clubsfeer is belangrijk. Kom en voel je thuis!

De club start het seizoen met een verjongd en dynamisch nieuw bestuur. Na 30 jaar voorzitterschap en 38 jaar bestuur besliste Guido Melis om de fakkel door te geven. Als erevoorzitter blijft hij nog actief ter ondersteuning van de vele activiteiten van de club.

 

Jeugdwerking

MBC Drop heeft door de jaren heen een professioneel gestructureerde jeugdwerking uitgebouwd en behoort tot één van de grootste clubs voor jeugdspelers in Vlaams-Brabant. Op 3 dagen in de week wordt er jeugdtraining gegeven: woensdag, zaterdag en zondag.

Bij Drop kan je al starten op 3 jarige leeftijd. Voor de allerjongsten is er Multimove (vooral spel) en Minibad (badminton op kindermaat). Zo wordt er al spelend langzamerhand de badmintonsport geleerd. Minibad is ontstaan uit het idee om onze sport op kindermaat aan te brengen. Daarbij staat vooral spelplezier centraal!

Vanaf 9 jaar wordt er een onderscheid gemaakt tussen competitief gerichte en recreatief gerichte jeugd. Gediplomeerde trainers zorgen ervoor dat elke speler op zijn niveau voldoende uitdagingen heeft. Spelers die aan de competitietrainingen deelnemen verbinden er zich toe regelmatig aanwezig te zijn op de trainingen en aan een aantal jeugdtornooien deel te nemen. Op die tornooien is er altijd een trainer aanwezig om te coachen.

Recreatieve spelers komen louter voor het badmintonplezier.

De trainingen voor de jeugd starten op zaterdag 2 september 2023.

 

September opendeurmaand jeugd

Elke zaterdag van september is het bij Drop open deur. Dan kunnen jongeren van Merchtem en omliggende gemeenten gratis komen ‘proeven’ van badminton en een pluimpje komen kloppen. Dit van 12.00u tot 13.30u voor jongeren van 5 tot en met 8 jaar, van 13u30 tot 15u voor spelers van 9 tot 12 jaar en van 15.00u tot 16.30u voor de jeugd vanaf 13 jaar.

Mogen we vragen een kwartiertje vroeger te komen, voor inschrijving en rackets.

 

Badminton voor iedereen

Badminton is een sport voor allen.

Jong en oud kan, ongeacht de leeftijd, deze sport op eigen niveau beoefenen. Men leert het spel zeer vlug aan. Het vergt inspanning maar is zeer ontspannend en plezierig. Voor je uitrusting hoef je geen zware uitgaven te doen; met indoor-schoenen, sportieve kledij, een “pluimpje” en een racket kan je aan de slag. Badminton is de ideale recreatiesport waarbij het accent ligt op plezier, ontspanning en sociale contacten. Het is tof om in familieverband te spelen waar alle gezinsleden op een gezellige en gezonde manier een deel van hun vrije tijd invullen. Badminton is een sport die het hele jaar door kan worden beoefend, ongeacht de weersomstandigheden.

 

Cursus ‘start2badminton’

Op zondag 01 oktober om 18u, start MBC Drop opnieuw met een initiatiecursus, waarop de basisslagen van badminton, bijhorende techniek, tactiek en puntentelling worden aangeleerd.

De lessenreeks bestaat uit 6 sessies van anderhalf uur.

De deelnemingsprijs is 30€ voor het pakket van 6 lessen (er kan niet per les worden betaald). Indien een deelnemer zich aansluit bij de club, dan wordt het cursusgeld in mindering gebracht van het jaarlijkse lidgeld. Voor Dropleden is het gratis.

 

Hoe word ik lid en wanneer kan ik spelen?

Ben je geïnteresseerd? Contacteer ons via het contactformulier of per mail naar mbcdrop@outlook.com, of kom eens een pluimpje slaan in de sporthal. De speel en trainingsmomenten kan je ook op onze kalender. Je mag als volwassene trouwens 2 maal gratis komen spelen, om te zien of je het leuk vindt.

Wil je gewoon op de hoogte blijven van onze activiteiten en nieuws, meld je aan via de website als sympathisant of via ons Twizzitplatform op dit formulier in. Heel eenvoudig!

Shop jij online?
Maak een extra klik via Trooper en je steunt MBC Drop gratis!
Als je op https://www.trooper.be/drop klikt op een shop, weet die shop dat je via Trooper gekomen bent en welke vereniging je wil steunen. Op het moment dat jij je aankoop afrondt op de website van de shop, laten zij ons weten hoeveel geld ze aan je vereniging schenken. Dat is soms een percentje van jouw aankoopbedrag, soms een vast bedrag.

Badminton... een sport voor allen!

Iedereen kan, ongeacht de leeftijd, deze sport op eigen niveau beoefenen. Je leert het spel zeer vlug aan. Badminton vergt inspanning maar is ook zeer ontspannend en plezierig. De clubbijdrage is zeer voordelig en voor je uitrusting hoef je geen zware uitgeven te doen; met aangepaste indoor sportschoenen, kledij, een pluimpje en een racket kun je aan de slag.

Voor de jeugd (vanaf 5 jaar), voor recreanten en voor competitiespelers... badminton kan door iedereen worden gespeeld. En het is ook een toffe sport om in familiaal verband te beoefenen.

MBC Drop, een club waar...

  • sport en ontspanning hand in hand gaan
  • je met een cursus 'start to badminton' het spel leert kennen
  • er wekelijks meerdere malen training wordt gegeven aan de jeugd
  • er wordt deelgenomen aan competitie
  • toernooien worden georganiseerd
  • je bijna elke dag van de week kan komen spelen
  • er na de inspanning gezellig wordt geklonken
  • er naast de sport ook andere activiteiten zijn
  • veel aandacht wordt besteed aan jeugdwerking

 

Bij Drop bieden we dus badminton aan voor iedereen. De jonge spelers kunnen zich aansluiten als jeugdspeler, zodat ze wekelijks minstens één keer kunnen trainen, op recreatief of competitief niveau. Voor ieder wat wils. Volwassenen kunnen kiezen om zich aan te sluiten als competitiespeler of recreant. Recreanten kunnen meermaal per week komen badmintonnen in onze sporthal met de andere spelers van onze club. Competitiespelers kunnen daarbovenop ook deelnemen aan tornooien en de verschillende competities (heren, dames en gemengde competitie op Vlaams en provinciaal niveau) waarin Drop meerdere teams heeft ingeschreven.

Meer info kunnen jullie vinden in onze infobrochure.

BINNENKORT

© website powered by Twizzit.com