Elk competitieteam traint twee maal per week in ijsbaan Kristallijn (Warmoezeniersweg 20, 9000 Gent). Over het algemeen trainen jeugdteams op donderdagavond en zaterdagvoormiddag. Onze divisies (incl. U18) en GIRLS trainen op maandag- en donderdagavond. Een gedetailleerd overzicht van de trainingsdagen en -tijden per groep vind je hieronder en in Twizzit. Let op: recreanten trainen één keer per week op maandag.

Op sommige zaterdagen is er om 7 uur een open ice: een vrije training voor iedereen, waarbij je zelfstandig aan je skills kunt werken. Een coach is aanwezig voor toezicht, maar er wordt geen instructie gegeven. Controleer Twizzit voor de planning van deze sessies. Aangezien dit een extra ‘training’ betreft, bedraagt de toegangsprijs €5. De open ice gaat door bij minimaal 25 deelnemers, dus meld je op tijd aan.

De ijstrainingen lopen gelijk met het seizoen van Kristallijn, doorgaans van eind september tot midden april. In juni en augustus is er een zomerwerking inline hockey waarin de leden die willen zich kunnen inschrijven om éénmaal per week op zaterdag te trainen in Sporthal Driebeek (Driebeekstraat 23, 9050 Gentbrugge). Voor de zomerwerking wordt er met twee groepen gewerkt: een kids en youth/adult groep.

Overzicht

Aanmelden & aanwezigheid

Om onze trainingen optimaal voor te bereiden, vragen we om vooraf je aanwezigheid via Twizzit te bevestigen. Meld je liefst zo vroeg mogelijk en uiterlijk 24 uur voor de training aan. Hierdoor weten de coaches hoeveel spelers er komen en kunnen ze de training daarop aanpassen. Zonder tijdige aanmelding, geen training.

Voor een vlotte training vragen we om minimum vijftien minuten voor aanvang aanwezig zijn. Deze tijd is nodig om je om te kleden en om de ijsbaan voor te bereiden. Denk hierbij aan het klaarzetten van goals en dividers en het ophangen van netten, die essentieel zijn om schade door rondvliegende pucks te voorkomen. Stiptheid is cruciaal voor een goede training!

Gezien de zijdeur sluit met de start van de training, zullen laatkomers hun ijshockeyzak zelf door de poortjes moeten krijgen. Ook als er nog een ticket moet worden aangekocht, is dat voor laatkomers op eigen kosten. Ben je verhinderd, laat dan tijdig iets weten.

Kleedkamers

De kleedkamers bevinden zich bij de ingang van de ijsbaan achter de poortjes. Er zijn geen douches beschikbaar. Ouders mogen jonge spelers helpen bij het aankleden, maar dit moet tot een maximum van 5 ouders beperkt worden. Idealiter helpen enkele ouders dus meerdere kinderen. Identificeer jezelf als Ghent Dragons vrijwilliger om de kleedkamer te betreden. Vanaf 12 jaar wordt verwacht dat spelers zich zelfstandig kunnen aankleden. Voor vrouwen is er een aparte kleedkamer beschikbaar onder de tribunes. 

Tijdens de training dien je je kledij en materiaal in je zak op te bergen. De zakken worden aan de kant gezet tussen de huurschaatsen en blijven dus niet op de banken staan. Zo maken we plaats voor de groep die aansluitend op ons traint. 

Poortjes 

Voor jeugdtrainingen dienen de poortjes gebruikt te worden (afspraak met de ijsbaan). Een Ghent Dragons vrijwilliger zal ticketjes aankopen en spelers via de poortjes naar binnen laten. De club moet duidelijk weten hoeveel tickets er moeten worden aangekocht. Daarom is het belangrijk dat iedereen tijdig en correct is aangemeld via Twizzit. Kan je toch (niet) komen? Laat dit dan tijdig weten zodat we hier rekening mee kunnen houden.