Topatletiek voor iedereen. Zo luidt de slogan van FLAC-Ieper. Daarbij staat topatletiek niet alleen voor professionele atletiekbegeleiding en constante kwaliteit, maar ook voor duidelijke communicatie en organisatie, meent bestuurslid Klaas. Daarom namen we Twizzit onder de arm, klinkt het.

Over FLAC-Ieper

FLAC-Ieper valt onder de koepelvereniging FLAC, wat in het lang staat voor Flanders Atletiekclub. 5 dagen op 7 bieden onze gediplomeerde trainers professionele atletiektrainingen aan een 200-tal atleten, van jong tot oud. Daarbij proberen we atleten te begeleiden naar betere prestaties in competities op verschillende niveaus.

Heel wat te beleven

Naast het sportieve heerst er een heel familiale gezellige sfeer op en rond de pistes van FLAC-Ieper. We organiseren heel wat activiteiten om onze leden en alle club betrokkenen samen te brengen. Zo organiseren we jaarlijks een veldloop tijdens de winter, verschillende wedstrijden op de piste tijdens de warmere maanden, … Bij ons valt er altijd iets te beleven!

 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Twizzit (@twizzit_app)

Van een wirwar aan allerlei systemen naar Twizzit

Om alles wat er te beleven valt in goede banen te leiden, rekenen we op Twizzit, gaat Klaas verder. Dankzij hun ledenbeheer platform loopt de organisatie en de communicatie van onze club van een leien dakje. Maar dat is niet altijd zo geweest. Tot voor corona was het een wirwar en samenraapsel van allerlei systemen: Excel, Acces, Google Forms, papieren inschrijvingsformulieren, mails, Mailchimp, website, Facebook, Messenger ... Bijgevolg wisten leden, trainers en bestuurders niet altijd waar de info te vinden was en ging er heel wat info verloren.

Meer dan we vooraf aan dachten

Toen corona haar voet in de deur had gezet, ging ik op zoek naar een digitale all-in-one oplossing voor onze club. Onze wensen waren bij aanvang een systeem om onze leden te beheren, te communiceren en een online betaalsysteem. Twizzit bood hiervoor de oplossing: een alles-onder-1-dak-verhaal voor FLAC-Ieper. Bovendien bleek nadien dat we ook nog heel wat andere zaken konden onderbrengen in Twizzit, waar we vooraf niet bij hadden stil gestaan. Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig het beheer van een club opsplitsen onder verschillende bestuurders, trainers en medewerkers. Door het beheer van de rechten zo in te stellen kun je heel eenvoudig data delen. 

Alles veilig samen in 1 platform

Duidelijke communicatie en transparantie. Dat zijn de waarden die we met Twizzit gemeenschappelijk hebben, bevestigt Klaas. Dankzij Twizzit kunnen we dat ook waarmaken. Zo rekenen we voor de communicatie en organisatie van onze activiteiten steevast op de agenda en de inschrijvingsformulieren module in Twizzit. Bovendien hebben we onze volledige communicatie gecentraliseerd in Twizzit alsook ons ledenbeheer, de aanwezigheden, onze webshop, ... Zo zit alles nu veilig samen in 1 platform en is er geen sprake meer van verloren informatie.

Een goedgevulde agenda

Eind 2021 organiseerden we de eerste editie van ons Wintertreffen, waar we samenkwamen rond een warm vuurtje. Begin 2022 vond onze nieuwjaarstraining plaats. Dat is een gezamelijke wintertraining voor alle categorieën in domein de Palingbeek. En ook voor de komende maanden zitten er weer heel wat activiteiten aan te komen. Zo hebben we binnenkort verschillende zomerwedstrijden op de piste en in augustus kijken we uit naar de zomerstage. Ja, de agenda zit weer goed vol. Maar dankzij de online inschrijvingsformulieren en online betalingen fixen we de organisatie van deze activiteiten in een mum van tijd. Geen uren manueel werk. Dan rest er ons enkel maar te genieten van het samenkomen en de atletiek!