Help center > Instellingen > Instellingen

Contact functies

Wat zijn contactfuncties?

Contactfuncties worden gebruikt om contacten te linken aan groepen, activiteiten, families of bedrijven.  Een gebruiker kan binnen een groep (coach, trainer, speler,etc), activiteit (organisator, deelnemer, etc), bedrijf (zaakvoerder, werknemer, etc) of familie (moeder, vader, kind) verschillende functies vervullen. Deze functies kan je hier benoemen volgens de wensen van de organisatie.

Contactfuncties worden vaak gebruikt om toegangsrechten toe te kennen. Controleer daarom steeds de toegangsrechten als je nieuwe functies toevoegt.

Voeg een groepsfunctie toe

Volg onderstaande stappen om een functie toe te voegen die gebruikt kan worden binnen een team of werkgroep:

1. Open de module "instellingen"
  2. Klik op "contact functies"
  3. Klik op de "+" rechts onderaan
  4. Selecteer de optie: "voeg groepsfunctie toe"
  5. Kies of je een functie wil toevoegen voor een team of werkgroep
  6. Geef de functie een naam
  7. Selecteer welke type activiteit een contact met deze functie kan registreren
  8. Selecteer voor welk type aanwezigheid een contact met deze functie aanwezigheden dient in te geven
  9. Vink de optie "enkel beheerd in module groepen" aan indien deze functie enkel mag worden toegevoegd door contacten met de rechten om alle teams te beheren
  10. Vink de optie "geldig team lidmaatschap nodig" aan indien een contact enkel toegevoegd kan worden aan een groep met deze functie indien hij/zij over een geldig team lidmaatschap beschikt
  11. Vink de optie "eenmalig per seizoen" aan indien een contact deze functie slechts in één groep per seizoen kan vervullen
  12. Vink de optie "ontvangt aanwezigheidsnotificaties" aan indien een contact met deze functie een notificatie dient te ontvangen wanneer iemand in zijn/haar groep zijn aanwezigheid aanpast
  13. Activeer de groepsfunctie (indien gewenst)
  14. Klik op "opslaan".

Voeg een activiteit functie toe

Volg onderstaande stappen om een functie toe te voegen waarmee een contact gelinkt kan worden aan een activiteit:

1. Open de module "instellingen"
  2. Klik op "contact functies"
  3. Klik op de "+" rechts onderaan
  4. Selecteer de optie: "voeg activiteitsfunctie toe"
  5. Selecteer voor welk type activiteit je een functie wenst toe te voegen
  6. Geef de functie een naam
  7. Vink de optie "kan type activiteit registreren" aan, indien de persoon met deze functie in staat moet zijn om deze activiteit te registreren
  8. Vink de optie "aanwezigheden verifiëren" aan indien een persoon met deze functie zijn aanwezigheid dient aan te geven
  9. Vink de optie "ontvangt aanwezigheidsnotificaties" aan indien een contact met deze functie een notificatie dient te ontvangen wanneer iemand zijn aanwezigheid aanpast voor een activiteit waar hij/zij met deze functie aan gelinkt is
  10. Activeer de activiteitsfunctie (indien gewenst)
  11. Klik op "opslaan".

Voeg een familiefunctie toe

Aan de hand van onderstaande stappen kan je functies toevoegen die contacten kunnen vervullen in een familie:

1. Open de module "instellingen"
  2. Klik op "contact functies"
  3. Klik op de "+" rechts onderaan
  4. Selecteer de optie: "voeg familiefunctie toe"
  5. Geef de functie een naam
  6. Selecteer onder de optie "heeft toegang tot" de familiefuncties waarvoor een persoon met deze functie het profiel kan overnemen. Zo geef je bv. ouders automatisch toegang tot de account van hun kinderen, en kunnen zij eenvoudig wisselen tussen meerdere accounts.
  7. Activeer de familiefunctie (indien gewenst)
  8. Klik op "opslaan".

Voeg een bedrijfsfunctie toe

Volg onderstaande stappen om een functie toe te voegen die contacten kunnen vervullen bij een bedrijf:

1. Open de module "instellingen"
  2. Klik op "contact functies"
  3. Klik op de "+" rechts onderaan
  4. Selecteer de optie: "voeg bedrijfsfunctie toe"
  5. Geef de functie een naam
  6. Activeer de bedrijfsfunctie (indien gewenst)
  7. Klik op "opslaan".