Groepen manueel samenstellen

Voeg manueel leden toe aan een groep indien deze niet aan één en dezelfde criteria voldoen. Voldoen je leden wel aan dezelfde criteria (bv. leeftijd, gelinkt aan bepaalde activiteit of formulier, ...), dan kun je groepen automatische samenstellen via de functie autopopulatie

Om contacten manueel aan een groep toe te voegen, zijn er drie mogelijke werkwijzen.

Manueel toevoegen op naambasis

Ken je de namen (of toch minstens 3 karakters) van de contacten die je wil toevoegen? Dan voeg je die snel toe aan de gewenste groep als volgt.

1. Open de module 'beheer groepen'.
  2. Klik de groep waaraan je contacten wil toevoegen open.
  3. Onder de sectie 'indeling' klik je op 'voeg toe'.
  4. Geef een contact in, bepaal een functie en voeg eventueel een omschrijving toe.
  5. Klik op 'opslaan'.

Manueel toevoegen via geavanceerde zoekfilter

Wil je gebruik maken van een zoekfilter om de juiste contacten vlot terug te vinden? Ga dan voor de werkwijze hieronder.

1. Open de module 'beheer groepen'.
  2. Klik bovenaan op het tabblad 'indeling'.
  3. Klik op 'klik hier om een groep te selecteren' in het lichtgrijze vak links  en klik daarna op de groep waaraan je leden wil toevoegen.
  4. Klik vervolgens op de knop 'geavanceerd zoeken' om via de zoekfilter de gewenste contacten op te zoeken. Indien je de naam van de contacten kent, kun je die ook rechtstreeks ingeven in de zoekbalk.
  5. Bij 'toevoegen als' selecteer je de functie die het contact in de groep vervult (bijv. toevoegen als: speler).
  6. Sleep het juiste contact (dat onder de functiebalk verschijnt) naar de groep.
  7. Herhaal tot alle contacten in de groep zijn toegevoegd.

Manueel toevoegen op basis van bestaande groep

Wil je een nieuwe groep samenstellen op basis van leden uit een bestaande groep in Twizzit? Via het tabblad 'indeling' kun je eenvoudig beide groepen openzetten en contacteren verslepen om ze vlot te kopiëren naar je nieuwe groep. Ga als volgt te werk:

1. Open de module 'beheer groepen'.
  2. Klik bovenaan op het tabblad 'indeling'.
  3. Klik op 'klik hier om een groep te selecteren' in het lichtgrijze vak links en klik daarna op de groep waaraan je leden wil toevoegen.
  4. Klik vervolgens rechts in het scherm op 'klik hier om nog een groep te selecteren' en klik nu de groep aan waaruit je leden wil kopiëren. Wil je meerdere groepen openen om leden uit te kopiëren? Herhaal deze stap dan voor elke groep die je wil toevoegen.
  5. Om leden te kopiëren, klik je op een lid in een bestaande groep en sleep je deze naar je nieuwe groep. Pas indien nodig de functie van het contact aan in je nieuwe groep via het dropdownmenu. Herhaal deze stap per lid dat je wil kopiëren.