22/10/2023
YVES DAELMANS

Wereldkampioenschap korfbal - voorronde group B: België - Hong Kong China 43-9


De tweede en laatste WK-voorronde wedstrijd werd een eenvoudige opdracht voor de Diamonds. Eens het eerste doelpunt gescoord, stond er geen maat op de Belgen en zo stoomden ze door naar 13-0 bij het einde van het eerste kwart. Halverwege stond er al een stevige 23-2 op het bord.

Opnieuw gunden bondscoaches Elewaut en Schot verschillende spelers speelminuten en werd er flink gewisseld in de tweede helft, maar dat belette het team niet om de score verder op te drijven naar een riante 43-9 zege.

Net zoals in de openingswedstrijd werd een dame topscoorder. Lauren Denis was goed voor 7 stuks: “We hadden er echt zin in. Samen met de bank zorgden we toch voor wat animo in de vrijwel lege zaal. In zo’n redelijk gemakkelijke wedstrijden is het toch belangrijk om als team te blijven presteren en geen individuele uitblinkers te zoeken want iedereen komt immers vlot tot scoren. En dat bleef de ganse wedstrijd een opgave. Voor de nieuwe spelers in het team met minder ervaring op dit niveau, zijn dit leuke wedstrijden om ritme op te doen en te groeien in het tornooi” blikt Lauren Denis tevreden terug op de wedstrijd.

Cijfers:

Aanval: Jordan de Vogelaere (4) - Christoph Hellemans (5) - Lauren Denis (7) - Lise Van Maldeghem (4)

Verdediging: Tibo Dujardin (2) - Arne Van Damme - Joke Van Maldeghem (5) - Lisa Van Gorp (6)

Wisselspelers: Lars Courtens (4) - Jarre De Ley (2) - Amber Engels (1) - Lisa Pauwels (1) - Saar Seys (2)