In het kader van 'De Trainer op 1' gaan we met Jeugdsportnet Zuiderkempen in de periode 2023-2026, mede dankij de steun van Sport Vlaanderen,  op zoek naar manieren om trainers te rekruteren, de huidige trainers langer te behouden en het aantal exit-trainers te beperken. We geven onszelf de ruimte om slimme experimeten op te zetten. 

 

Afgelopen week hadden we de slotdag van het traject 'Social Sportup Scalersircle'. 
De #SocialeInnovatiefabriek organiseerde een 'deep time walk’ waarin we werden uitgenodigd om ons eigen leven en bezigheden in een radicaal breed tijdsperspectief te overschouwen. Sabine Denis begeleidde onze groep met daarbij sociale ondernemers van #boas #sportaround #landelijkezaalvoetbalcup #citypirats #gezinssport vlaanderen #growingbyhocky #movingground #urbancenterbrussels en #jeugdsportnetzuiderkempen.
Met de steun van #sportvlaanderen.

Het idee om lessen voor trainerswerving en -behoud in jeugdsportclubs te trekken uit de geschiedenis van de aarde is een creatief en interessant concept. Hieronder volgen 40 lessen die we kunnen afleiden uit verschillende tijdperken en gebeurtenissen in de geschiedenis van de aarde:

1. Evolutie en Aanpassing

  • Lessen van de evolutie: Net zoals organismen zich hebben aangepast aan veranderende omgevingen, moeten sportclubs flexibel zijn en hun aanpak aanpassen aan de veranderende behoeften en verwachtingen van trainers.

2. Diversiteit Bevorderen

  • Biodiversiteit in ecosystemen: Ecosystemen met een grote diversiteit zijn veerkrachtiger. Diversiteit in jeugdsportclubs, zowel in termen van trainers als methodologieën, kan leiden tot een rijkere en meer innovatieve trainingsomgeving.

3. Langdurige Relaties Opbouwen

  • Symbiotische relaties: Veel organismen vormen langdurige samenwerkingsverbanden. Het opbouwen van sterke, wederzijds voordelige relaties met trainers kan de stabiliteit en loyaliteit bevorderen.

4. Kleine Stappen Leiden tot Grote Veranderingen

  • Graduele geologische veranderingen: Grote veranderingen gebeuren vaak in kleine, opeenvolgende stappen. Kleine verbeteringen in de wervings- en behoudsstrategieën kunnen op lange termijn een groot verschil maken.

5. Crisismanagement

  • Overleven van massa-extincties: Organismen die massa-extincties hebben overleefd, hebben zich snel kunnen aanpassen. Sportclubs moeten voorbereid zijn op crises en flexibel genoeg zijn om snel aan te passen aan veranderingen zoals pandemieën of economische schommelingen.

6. Leren van Fouten

  • Uitsterven en doorstarten: Organismen die fouten maken, sterven vaak uit. Sportclubs moeten leren van hun fouten en continu streven naar verbetering om te voorkomen dat ze "uitsterven".

7. Communicatie en Samenwerking

  • Wolven in roedels: Wolven jagen effectiever in groepen. Effectieve communicatie en samenwerking tussen trainers en clubmanagement zijn essentieel voor succes.

8. Investeren in Opleiding

  • Ouderlijke zorg in dierenrijk: Dieren die veel tijd investeren in de opvoeding van hun jongen, hebben vaak hogere overlevingskansen. Investeren in de opleiding en ontwikkeling van trainers kan hun effectiviteit en loyaliteit vergroten.

9. Aantrekkelijke Omgeving Creëren

  • Ecosysteem niches: Dieren gedijen in omgevingen die aan hun behoeften voldoen. Het creëren van een ondersteunende en aantrekkelijke werkomgeving kan helpen om trainers aan te trekken en te behouden.

10. Sterke Leiderschapscultuur

  • Alfa-dieren: In veel diersoorten speelt het alfa-dier een cruciale rol. Sterk en inspirerend leiderschap binnen een sportclub kan de motivatie en betrokkenheid van trainers verhogen.

11. Erkenning en Beloning

  • Paarvorming bij vogels: Vogels tonen indrukwekkende paringsdansen en andere rituelen. Het erkennen en belonen van de inspanningen van trainers kan hun betrokkenheid en tevredenheid vergroten.

12. Mentorschap en Doorgeven van Kennis

  • Cultuuroverdracht bij primaten: Veel primaten leren van oudere groepsleden. Mentorschapsprogramma's voor trainers kunnen waardevolle kennis en ervaring doorgeven.

13. Veerkracht en Doorzettingsvermogen

  • Overleven van natuurlijke rampen: Organismen die veerkracht tonen, overleven vaak rampen. Trainers ondersteunen om veerkrachtig te zijn in moeilijke tijden kan hen helpen langer bij de club te blijven.

14. Strategisch Plannen voor de Toekomst

  • Voedselopslag door dieren: Sommige dieren slaan voedsel op voor de toekomst. Strategisch plannen en vooruitdenken kan helpen om trainers langetermijnperspectieven te bieden.

15. Aanpassingsvermogen aan Verschillende Levensfasen

  • Metamorfose bij insecten: Insecten ondergaan verschillende levensfasen. Het erkennen dat trainers verschillende levensfasen en carrièrestadia hebben, en hierop inspelen, kan bijdragen aan hun behoud.

16. Duurzaamheid en Stabiliteit

  • Duurzame ecosystemen: Duurzame praktijken zorgen voor langdurige stabiliteit. Het ontwikkelen van duurzame werkomstandigheden kan bijdragen aan de lange termijn betrokkenheid van trainers.

17. Inclusie en Gemeenschapsgevoel

  • Sociale structuren bij mieren: Mieren werken als een hechte gemeenschap. Het bevorderen van een sterk gemeenschapsgevoel binnen de club kan de betrokkenheid van trainers vergroten.

18. Risicomanagement

  • Beheer van natuurlijke bedreigingen: Dieren en planten hebben strategieën ontwikkeld om risico's te beheersen. Sportclubs moeten strategieën ontwikkelen om risico's zoals verloop van trainers te minimaliseren.

19. Gezondheid en Welzijn Prioriteren

  • Zelfzorg in de natuur: Dieren zorgen goed voor hun gezondheid. Sportclubs moeten de gezondheid en het welzijn van hun trainers hoog in het vaandel hebben.

20. Technologie en Innovatie

  • Evolutie van menselijke technologie: Mensen hebben door innovatie vele obstakels overwonnen. Het gebruik van technologie en innovatieve benaderingen kan helpen bij de werving en het behoud van trainers.

21. Continuïteit en Stabiliteit

  • De kracht van sedimentatie: Sedimentlagen bouwen over miljoenen jaren een stabiele bodem op. Het bieden van stabiele contracten en werkzekerheid kan trainers een gevoel van continuïteit geven.

22. Balans tussen Competitie en Samenwerking

  • Roofdieren en prooien: Het ecologische evenwicht tussen roofdieren en hun prooien laat zien hoe competitie en samenwerking in balans kunnen zijn. Het creëren van een competitieve maar ondersteunende omgeving kan trainers motiveren.

23. Specialisatie en Rollen

  • Niches in een ecosysteem: Organismen die zich specialiseren in specifieke niches gedijen beter. Trainers kunnen zich beter ontwikkelen en bijdragen als ze rollen hebben die bij hun specifieke vaardigheden passen.

24. Netwerken en Verbindingen

  • Mycorrhiza netwerken: Schimmels vormen uitgebreide netwerken ondergronds die planten helpen. Sterke netwerken tussen trainers kunnen kennisdeling en ondersteuning bevorderen.

25. Aanpassen aan Omgevingsveranderingen

  • Seizoensgebonden migratie: Veel dieren migreren om zich aan te passen aan seizoensveranderingen. Flexibiliteit in werkuren en taken kan trainers helpen zich aan te passen aan veranderende omstandigheden.

26. Verankeren van Kernwaarden

  • Fossielen en historische kennis: Fossielen geven ons inzicht in het verleden. Het verankeren van kernwaarden en tradities kan een gevoel van continuïteit en trots bij trainers creëren.

27. Groeikansen Bieden

  • Boomringen: Bomen groeien in ringen, elk jaar een beetje meer. Het bieden van groeimogelijkheden en carrièreontwikkeling kan trainers motiveren om te blijven en zich te ontwikkelen.

28. Reactie op Stressfactoren

  • Overleven van vulkaanuitbarstingen: Sommige ecosystemen herstellen snel na rampen. Trainingen in stressmanagement en herstel kunnen trainers helpen omgaan met uitdagende situaties.

29. Waarderen van Unieke Talenten

  • Unieke eigenschappen van soorten: Elke soort heeft unieke aanpassingen. Het waarderen en benutten van de unieke talenten en sterke punten van elke trainer kan hun motivatie en betrokkenheid verhogen.

30. Innovatieve Probleemoplossing

  • Evolutie van complexe organismen: De evolutie heeft geleid tot complexe oplossingen voor overlevingsuitdagingen. Innovatieve probleemoplossing binnen de club kan helpen bij het aanpakken van uitdagingen in trainerswerving en -behoud.

31. Gebruik van Gegevens en Analyses

  • Paleoklimatologie: Wetenschappers gebruiken gegevens uit het verleden om klimaatveranderingen te begrijpen. Het gebruik van data-analyse en feedback van trainers kan helpen om wervings- en behoudstrategieën te optimaliseren.

32. Mentale en Emotionele Support

  • Sociaal gedrag bij dolfijnen: Dolfijnen vertonen complexe sociale structuren en emotionele ondersteuning binnen hun groepen. Het aanbieden van mentale en emotionele support kan trainers helpen om zich gewaardeerd en ondersteund te voelen.

33. Veranderingsmanagement

  • Tectonische platenbewegingen: De aardkorst is voortdurend in beweging en aanpassing. Effectief veranderingsmanagement kan helpen om trainers soepel door organisatorische veranderingen te leiden.

34. Erkenning van Bijdragen

  • Koraalriffen en wederzijdse afhankelijkheid: Koraalriffen bestaan door de samenwerking van verschillende organismen. Het regelmatig erkennen en waarderen van de bijdragen van trainers kan hun motivatie en loyaliteit verhogen.

35. Kansen voor Creativiteit en Innovatie

  • Evolutie van nieuwe soorten: Nieuwe soorten ontstaan door creatieve en innovatieve aanpassingen. Trainers de vrijheid geven om nieuwe trainingsmethoden en ideeën uit te proberen kan hen motiveren en betrekken.

36. Community Building

  • Mierenkolonies: Mieren werken in een goed georganiseerde gemeenschap. Het opbouwen van een sterke gemeenschap en teamgeest binnen de club kan trainers een gevoel van verbondenheid geven.

37. Veranderingsbereidheid Cultiveren

  • Camouflage en overlevingsstrategieën: Veel dieren ontwikkelen camouflage om te overleven. Het cultiveren van een cultuur die openstaat voor verandering en aanpassing kan trainers helpen om zich aan te passen aan nieuwe uitdagingen en omstandigheden.

38. Omgaan met Competitie

  • Co-existentie in regenwouden: Verschillende soorten kunnen in dezelfde ruimte bestaan door niches te vinden. Het beheren van competitie tussen trainers en het bevorderen van samenwerking kan een gezonde werkcultuur creëren.

39. Zorgen voor een Veilige Werkplek

  • Schuilplaatsen in de natuur: Dieren zoeken veilige schuilplaatsen. Het creëren van een veilige en ondersteunende werkplek is essentieel voor het welzijn en behoud van trainers.

40. Toegang tot Middelen en Ondersteuning

  • Voedselketen: Alle organismen zijn afhankelijk van toegang tot middelen om te overleven. Trainers voorzien van de nodige hulpmiddelen, training en ondersteuning kan hun prestaties en tevredenheid verbeteren.

 

De theorie omzetten in de praktijk. Benieuwd wie wat gaat doen. 

Jan Cuypers (20/05/2024)