Academies
 
Beweegacademie
 
Acties

'One Mile a Day' is bedoeld om de lange inactieve blokken op school te doorbreken met een korte, maar dagelijkse bewegingsactiviteit met de volledige klas.

De kinderen van de lagere school lopen of wandelen samen met hun leerkracht 1 mijl (1,6 km) in de frisse buitenlucht. Daarna wordt de klasactiviteit gewoon hervat. 

Het project werd gelanceerd door Elaine Wyllie in Schotland en heeft aangetoond dat de kinderen na 'de mile' de lesactiviteiten met meer energie en concentratie hervatten.   

Multimove biedt 3- tot 8-jarige kinderen een gevarieerd bewegingsprogramma aan, waarin de focus op de algemene ontwikkeling van vaardigheden ligt en een sporttak niet meteen herkenbaar is.

Na schooltijd spelen kinderen van het 4de, 5de en 6de leerjaar een extra uurtje op de speelplaats. Kinderen kiezen zelf hun spel.

In het voorjaar van 2016-2017 liep een proefproject op 2 scholen in de gemeente Kasterlee. We organiseren een 2de fase tijdens het schooljaar 2017-2018 in Kasterlee, Dessel en Retie.     

Tijdens de vakanties hebben kinderen veel vrije tijd. Sinds 2014-2015 is er vakantiesport tijdens de herfst - en kerstvakantie. Kinderen van het 1ste, 2de en 3de leerjaar sporten en spelen extra onder leiding van hun clubtrainer.   

Hoe zorg je ervoor dat kinderen voldoende bewegen? Wat is een actief spel? En welke dranken en tussendoortjes zijn gezond? Ook in de buitenschoolse kinderopvang is het belangrijk dat kinderen gezond eten, voldoende actief zijn en niet te lang neerzitten.

In Kasterlee, Dessel en Retie besteden begeleiders in de kinderopvang extra aandacht aan actief spel en gezonde voeding en drank.

In Kasterlee, Dessel en Retie zijn er heel wat mogelijkheden voor gezinnen met jonge kinderen om actief te bewegen en te spelen in de openbare ruimte. 

© 2020, website powered by Twizzit.com