Visie van onze jeugdwerking bij MBC Drop

MBC Drop heeft een actieve, groeiende en dynamische jeugdwerking, rijk aan jeugd die we kunnen onderverdelen in een twee categorieën: 

  • Jeugd die komt spelen louter voor de fun;
  • Jeugd die aan trainingen deelneemt met het doel om aan toernooien en / of competitie mee te doen. 

Het is onze missie om een familiale en leuke club te zijn die ook een referentie is binnen Vlaanderen. Bij Drop kan elke jeugdspeler zich lichamelijk en mentaal gezond ontwikkelen volgens zijn eigen talenten en ambities. Drop heeft ook een sociaal engagement en draagt integriteit hoog in het vaandel. We zetten daarom in op een grote groep recreatieve jeugdspelers en een kleinere groep gemotiveerde, getalenteerde competitieve jeugdspelers.

Om onze ambities te realiseren, heeft MBC Drop een uitgebreid visieplan ontwikkeld om zowel op korte als lange termijn kwalitatieve trainingen te bieden aan al onze jeugdspelers, ongeacht hun niveau. We onderscheiden vier groepen jeugdspelers:

  • Multimove
  • Drop recreatieve jeugd
  • Drop competitieve jeugd 
  • Drop selectieteam 

Voor elke groep zijn specifieke doelstellingen en trainingsplannen opgesteld, ondersteund door gediplomeerde trainers die tijdens elke training aanwezig zijn. Onze trainingen houden rekening met de fysieke ontwikkeling van de speler, hun tactische en technische vaardigheden, en natuurlijk het spelplezier. De competitieve jeugd wordt daarnaast voorbereid op de doorstroming naar de volwassencompetitie.

De verschillende trainingsmomenten van de verschillende groepen zijn te vinden op deze pagina.

Naast de wekelijkse trainingsmomenten worden er ook meerdere stages georganiseerd door MBC Drop voor het verder begeleiden van al onze jeugdspelers. Meer info over deze stage is te vinden op deze pagina.

Voor wie meer details wil kan het volledige visieplan hier downloaden.

 Voor verdere vragen kunnen jullie ons altijd contacteren via mbcdrop@outlook.com of via ons contactformulier.

 

VOLG ONS
CLUBINFO DOCUMENTEN
Facebook Statuten Attest verzekering
Twizzit Organigram  
Instagram Privacy verklaring  

 

© website powered by Twizzit.com