A brand new start

Een nieuw seizoen: dat zijn nieuwe tegenstanders, een deels nieuwe ploeg met nieuwe talenten en een nieuwe coach; veel nieuws dus. Anderzijds zijn er ook de gesmede banden uit het verleden, het blije weerzien van bekende gezichten en verworven automatismen, veel zin om erin te vliegen én de keuze om ons nogmaals aan niveau 2 basket te wagen. Met de gezonde ambitie om allemaal nog beter te worden, veel bij te leren en de uitdaging tegen andere sterke ploegen vol aan te gaan.   


Voor het seizoen echt op gang schiet is er eerst een serieuze opwarmer voor de Beker van Vlaanderen op verplaatsing tegen een topploeg uit niveau 1: Bavi Vilvoorde. In de warme sporthal vinden ook de supporters elkaar terug, allemaal even nieuwsgierig naar wat dit jaar zal geven. Het scheidsrechtersduo zal alvast een felle maar faire match kunnen fluiten en spelen zelf - zoals het hoort - een bijrol in het verhaal.
 
Ik ga iets verklappen: Bavi wint met 116-33. Dus een verslag per quarter heeft niet zoveel zin, hoewel het dient gezegd dat de tussenstand na Q1 (28-8) onvoldoende de energie en gedrevenheid van onze jongens weergeeft, en die na Q2 (55-24) dat gelukkig net wel doet. Hoe dan?  
Clem gaat in de clinch onder de ring, tracht bepaalde set plays uit te voeren met wisselend succes, creëert af en toe mooie openingen en tracht in defense screens te omzeilen, close outs te doen en shots te blokken. Op het terrein zag je enkel inzet, zweet en focus. Van élke speler. Maar natuurlijk is er veel progressiemarge en dat weten coach & team. Afwerking moet beter, defense strakker, spelers moeten (opnieuw) aan elkaar wennen en systemen ingeslepen worden.
Bavi is daarentegen een op elkaar ingespeelde ploeg met potige jongens, die jaarlijks net onder de top 8 van België eindigt en al aan zijn 4e seizoensmatch bezig is. Super stevige - maar correcte - defense, plays die al jarenlang gedrild zijn, fysiek & spelintelligentie zijn top, er zit zelfs een nationale U18 speler bij. Daartegen krijg je zelden openingen, laat staan tweede kansen.
 
De tweede helft zijn we een vogel voor de kat: in Q3 (76-26) scoren we amper 1 bucket, hun (slimme) press en snelheid versus onze mindere passing, afwerking én fysieke paraatheid worden duidelijk. In het vierde kwart loopt onze ballon geleidelijk aan volledig leeg terwijl Bavi enkele mooie staaltjes basketbal tovert. 
 
En tóch: 
Het blijft het leuk om naar te kijken, hoe elke Clemmer zijn minuten benut om zo goed mogelijk bij te dragen tot het samenspel. Je voelt: er staat al een Team.
Behalve de laatste paar minuten gingen geen kopjes omlaag: er was fighting spirit en "next play" mentaliteit. Je ziet: er is Inzet.
Jeff coacht positief en motiveert iedereen op het veld en op de bank om het beste in zich naar boven te halen en te leren. Hij weet: er is Potentieel.
Het basketbal dat we te zien krijgen is van een goed niveau en dus aangenaam om volgen. Kom allemaal zeker kijken de komende weken !
 
Team - Inzet - Potentieel : meer heb je niet nodig om een jaar vol mooie basketmomenten te beleven. Voeg daar nog de typische Fun Factor aan toe die deze ploeg typeert en het komt zeker goed - afspraak binnen 2 weken thuis tegen Bonheiden. Let's Go Clem!
 
J18A 2 sep 2023 J18A 2 sep 2023 J18A 2 sep 2023
 
Verslag: Kristof Dejonghe - Foto's: Tom Verbelen en Femke De Graef