Laatste match van het jaar werkten we thuis af tegen Bertem onder leiding van vervangede coach Sven. En hiermee kwamen we nog een vroegere coach van Clem tegen, mn. Guido, die zich ook meteen terug thuis voelde op de club.


Het werd vrij snel duidelijk dat onze heren op het elan van afgelopen week hun wedstrijdritme wilden verderzetten. Snel en accuraat in de aanval en al even of nog efficiënter wanneer er 3-puntshots werden genomen. Voor Bertem was het achtervolgen vanaf de eerste minuut. Maar zowel coach Guido als spelers bleven fair in hun spel, wat hen ook enorm sierde. 

Onze heren kregen bezoek van de spelers (U10) van coach Robbe. Voor de eerste keer dit seizoen werden er meer dan 100 punten gemaakt en dit is zeker mede te danken aan deze jonge supportertjes die de longen uit hun lijf hebben geroepen en een prachtige spandoek hadden gemaakt (zie foto). De ploeg en entourage, en zeker coach Robbe, willen bij deze de U10'ers enorm bedanken voor hun steun. Einduitslag 109 - 60. We ronden hiermee de heenronde af op een derde plaats.

Nu een korte winterstop. We hopen dat de kwetsuur van Nand snel in orde is, dat Wannes ook gezond kan starten om in volle examens de terugronde te kunnen hervatten in januari. Ook de kwartfinale van de beker staat nog op onze agenda in februari, dus aan wedstrijden geen gebrek. 

Aan alle clemmers fijne kerstdagen en het beste voor 2024.

H2P_16dec2023

Tekst en beeld: Bart Van den Berg

We kregen ook een alternatief verslag van onze jongste supporters. Geniet mee van hun enthousiasme:

Zoals beloofd zaten we om 17U30 met ons ploegje paraat op de hoogste rij van de tribune.

We hadden coach Robbe beloofd om met zen allen te komen supporteren. Laïs had na de middag hard geknutseld aan een mega grote spandoek voor onze coach. Wat een knallende start was dat…

Al snel liepen onze mannen uit. We zagen al snel dat onze coach zijn ploeg aan een heel ander tempo speelt dan wij. Ze speelden zo snel dat we soms het tempo aan supporteren niet konden bijhouden. We misten wel wat rebounds in defence waardoor Bertem redelijk wat kansen had maar gelukkig niet afwerkten. Clem liet heel mooi basket zien. Hier stond duidelijk een ploeg op het veld die zo mooi kan samenspelen en mekaar blindelings vindt op het veld. Aan een zeer hoog tempo hadden deze mannen een voorsprong van 40-16. Wat voor ons zo fijn was want met deze score hadden wij in de morgend samen met coach Robbe onze wedstrijd gewonnen.

In de 2e helft was er wat meer respons van de tegenpartij. Ze kwamen terug tot op 20 punten maar korter lieten de mannen ze niet komen. Onze mannen vlogen er weer kei hard in. Wat een samenspel! Fast brakes, steals, mooie meerderheidssituaties die werden afgewerkt, om nog maar te zwijgen over Jarne en Joachim die op een rustige manier driepunters erin knalden.

Wij waren in ieder geval blij dat we erbij waren, want weet je dat coach Robbe het 100ste punt scoorde en hij beloofde ons woensdag een fijne training.

Clem won deze wedstrijd met 109-60.

Verslag: Laïs, Marie, Nathan, Yitte, Kyrie en Ruby