ZOLA geeft ook zwemles aan volwassenen. Onder goede begeleiding en in een leuke sfeer leert u de verschillende zwemslagen. Om mee te kunnen doen, moet u kunnen drijven en een basisslag hebben. Of u nu graag in groep wil zwemmen en aan uw techniek en/of conditie wil werken of graag (opieuw) wedstrijden wil zwemmen, het kan allemaal bij de ZOLA Masters.


Masters

Het doel van deze groep is in een ontspannen sfeer te zwemmen en de conditie op peil te brengen. Je kan steeds vrij zwemmen of de trainingen/lessen volgen die op woensdag en donderdag worden aangeboden.  We werken hier met twee niveaugroepen: beginners en gevorderden.

  • Op maandag (21u - 22u)  kan iedereen in groep vrij zwemmen in het topsportbad van het zwembad Wezenberg. 
  • Op woensdag en donderdag (21u - 22u) kan je in het zwembad Plantin-Moretus trainen onder begeleiding
  • Voor de beginners (op donderdag) wordt het zwemmen stap voor stap uitgelegd. Iedereen zwemt volgens zijn eigen tempo.
  • De gevorderden (op woensdag) kunnen dan weer een andere zwemstijl aanleren of verder werken aan hun conditie. De zwemtechnieken verbeteren we hier ook verder.

 

Masters competitie

Wie na enkele sessies volwassenzwemmen iets gedrevener wil trainen en aan zwemwedstrijden wil gaan deelnemen, kan binnen ZOLA terecht bij de Masters. Ook als je met de nodige basis (terug) wil beginnen met competitiezwemmen is er bij de ZOLA -masters zeker een plaatsje voor jou.
Je bent in dat geval welkom bij ons vanaf 24 jaar en er is geen maximumleeftijd.

Als zwemmer ga je natuurlijk uit van je eigen prestatie en hoe je die kan verbeteren in competitie. Je kan bij ons met je zwemtalenten terecht en je kan ze bij ons uitbouwen door te werken aan techniek, kracht en uithoudingsvermogen. Een masterzwemmer presteert naar mogelijkheid en zet een zo goed mogelijke prestatie neer ergens tussen kunnen en willen. Internationaal zijn er onder het FINA masters motto "Fitness, Friendship and Understanding through Swimming" meer dan 100.000 volwassenen die wedstrijden zwemmen.

De competitievergunning (35€) en de inschrijfgelden van de wedstrijden zijn ten laste van de zwemmer.