Ernest Grisar kocht rond 1895 op het Kiel de voormalige 19 hectaren grote Beerschot-paardenrenbaan met stallingen, kleedkamers, chalet & tribune.

Welke plannen Ernest Grisar met deze gronden had is niet bekend maar tijdens de zomervakantie van 1899 had zijn zoon Alfred Grisar zijn vader voorgesteld om er een grote sportclub te vestigen waar men allerlei sporten kon beoefenen. Hockey, polo, paardenjacht en drags, cricket, rugby, tennis, atletiek en natuurlijk Alfred Grisar's favoriete sport voetbal. Ernest Grisar zag wel wat in het voorstel van zijn zoon en op 3 september 1899 was de oprichting van de nieuwe club principieel besloten. Ernest Grisar startte met de eerste plannen voor de uitbouw van een nieuwe sportclub terwijl zijn zoon ging studeren aan het het college van Brighton.

In november 1899 overleed Ernest Grisar en Alfred zei het college van Brighton vaarwel en keerde naar Antwerpen terug.

Omdat de terreinen gelegen waren aan het voormalige "Beerschothof" werd besloten om de club de naam "Beerschot" te geven. Na het overlijden van zijn vader en zijn terugkomst in Antwerpen contacteerde Alfred Grisar vier van zijn beste vrienden voor de verdere uitwerking van het project "Beerschot". Samen met Max Elsen, de eerste voorzitter van de club, Edouard Lysen, Charles Hunter en Paul Müller stichtte hij Beerschot Athletic Club met als doel de beoefening en de promotie van alle soorten atletische sporten. De kleuren van de club werden paars-wit namelijk rouwkleuren als referentie naar het overlijden van Ernest Grisar.

In 1967 verhuisden de hockey- en tennisafdeling naar Edegem. Tot op vandaag zijn er nog steeds nauwe banden met het voetbal. De hockeyterreinen bevonden zich in Edegem oorspronkelijk aan de Drie Eikenstraat waar nu de Drie Eiken Golf Club zich bevindt. Enkele jaren later verhuisden de terreinen naar het Kattenbroek in Edegem. De tennisterreinen en het clubhuis bevonden zich recht tegenover de Basiliek van Edegem aan de Hovestraat.

In 1985 verplichtte de hockeybond de clubs die in de hoogste divisie actief waren om op kunstgras te spelen. Twee jaar later investeerde de club in een eerste kunstgrasveld op de Kattenbroek site.

Omdat de club maar bleef groeien werd het idee geopperd om alle sportfaciliteiten op één sportsite te reorganiseren. In 2007 opteerde de club voor de verhuis van Edegem naar de toenmalige sportsite van Electrabel aan de Groeningenlei in Kontich. Zeer snel volgde daarop de aanleg van een tweede hockey waterveld omwille van een verdere groei van de club en een verdere uitbreiding mogelijk te maken. 

Ondertussen is de club al meer dan 10 jaar in Kontich gelegen en telt de club meer dan 1000 leden. In 2019 werd het sportaanbod nog verruimd met de aanleg van 10 nieuwe padelterreinen.

De club blijft steevast groeien!