Naar Betekom maar vergeten te strijden

Iedere match moet gespeeld worden, cadeaus worden er niet gegeven en het begint als de scheidsrechter het fluitsignaal geeft. Dit lijkt evident, maar ons team was dit vandaag vergeten.

 

Betekom was geen slechte ploeg, maar na Q1 stonden we al 32-4 achter. Verdedigend is de basis van elk spel. Wat heeft het voor zin om 4 punten te maken op 10 speelminuten als je er 32 tegen krijgt. Q2 was iets beter met “maar” 21 punten tegen en 4 gemaakt. Hopelijk zou de rust was soelaas brengen.

Helaas, Q3 sloten we met af met 30 punten tegen en 2 gemaakt. Dit strookt niet met de capaciteiten van onze ploeg. Iedereen ziet zijn ploeg graag winnen, maar dat is niet het belangrijkste. Het belangrijkste is dat we onze ploeg zien (samen) werken en strijden zowel in de verdediging als in de aanval. Niemand zal ontgoocheld zijn als je verliest maar je best gedaan hebt. Dit konden we helaas vandaag niet zeggen. Met 111- 21 eindstand was dit dan ook een wedstrijd om snel te vergeten. De spelers moeten volgende week met vernieuwde winnaarsmentaliteit terug aan de slag.

U14B_30sep23 U14B_30sep23

Tekst en Beeld: Jan Vermaelen